REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Šťavnatý perník s jablkami
Recept na šťavnatý perník s jablkami, poliaty čokoládou sa perfektne hodí k popoludňajšej šálke čaju alebo kávy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 300 g hladká múka
- 200 g cukor
- 1 lyžička sóda bikarbóna
- 1 balenie perníkové korenie
- 2 kus vajcia
- 150 g maslo
- 4 kus jablká
Poleva
- 100 g Horká čokoláda
- 100 g biela čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C, vymažte a vysypte formu na pečenie.
2. Krok
V mise zmiešajte múku, cukor, sódu bikarbónu a perníkové korenie.
3. Krok
Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, pridajte maslo a potom pridajte suchú zmes.
4. Krok
Nastrúhajte jablká a primiešajte ich do cesta.
5. Krok
Cesto vyložte do formy a pečte v rúre 45 minút.
6. Krok
Perník nechajte vychladnúť, potom ho polejte čokoládou. Môžete kombinovať bielu čokoládu s horkou čokoládou.