REKLAMA
Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami

Toto je ten najlepší ryžový nákyp s ovocím aký som kedy jedla! Z ovocia môžete použiť broskyne ale výborne chutí aj s marhuľami alebo slivkami.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
6
  • 400 g zavárané brosyne Pridané do
  • 80 g kryštálový cukor Pridané do
  • 700 ml mlieko Pridané do
  • 50 g ryža Pridané do
  • 120 g maslo Pridané do
  • 50 g Med Pridané do
  • 5 ks vajce Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ryžu poriadne umyjeme a za častého miešania uvaríme v mlieku. Po uvarení ju necháme vychladnúť.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1
2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1
3. Krok

Maslo s medom vyšľaháme do peny a postupne zašľahávame žĺtky, citrónovú kôru k ryži.

4. Krok

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a opatrne ho zamiešame do ryžovej zmesi.

5. Krok

Polovicu ryžovej zmesi vylejeme do vymastej formy. Na ryžu položíme odkvapkané broskyne a zakryjeme ich druhou polovicou ryže.

6. Krok

Ryžový nákyp pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.

7. Krok

Pred koncom pečenia zvyšné 2 bielky vymiešame metličkou spolu s cukrom nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Následne vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút na 200 °C.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov