REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Steak z hovädzej sviečkovice

Hovädzí steak získava svoju unikátnu chuť a vôňu počas pečenia, kedy sa dostatočne prevzdušňuje a prenikne doň marináda. Tento recept dodá vášmu steaku pravú chuť hovädzej sviečkovice, ktorá sa skvele spája s omáčkou z červeného vína a čerstvými zeleninovými prílohami.

REKLAMA
Ako pripraviť steak? Krok za krokom od výberu mäsa, cez teploty, časy až po dochutenie

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť steak? Krok za krokom od výberu mäsa, cez teploty, časy až po dochutenie

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks hovädzej sviečkovice Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 vetvičky čerstvého tymiánu Pridané do
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu Pridané do
  • 200 ml červeného vína Pridané do
  • 150 ml zeleninového vývaru Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mäso vytiahneme z chladničky minimálne hodinu pred pečením, aby mohlo dosiahnuť izbovú teplotu. Pred pečením ho osolíme a okoreníme z oboch strán.

2. Krok

Na panvici roztopíme maslo, pridáme pretlačený cesnak, tymián a rozmarín a opečieme steaky z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Keď sú steaky opečené, vyberieme ich z panvice a odložíme bokom. Do panvice nalejeme červené víno s vývarom a necháme ich prevrieť.

4. Krok

Prevarenú omáčku prelejeme cez sitko do menšej panvičky a necháme povariť, kým sa nezhustne.

5. Krok

Opečené steaky dáme naspäť do panvice s omáčkou a necháme trochu povariť, aby sa prepojili chute.

6. Krok

Hotový steak servírujeme s omáčkou, prípadne s ľubovoľnou prílohou podľa chuti.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov