Zdroj: Freepik
Steak z vlhkej šunky s glazúrou v panvici
Tento steak zo šunky je dokonalou kombináciou sladkého a slaného, len s náznakom štipľavosti z glazúry.
Ingrediencie
- 1 Plne uvarený steak zo šunky s kosťou
- 2 pl Rastlinného oleja
- 1⁄4 pohár Hnedého cukru
- 1⁄4 pohár Med
- 3 pl pomarančového džúsu
- 1 polievková lyžica Dijonskej horčice
Najnovšie letáky
Postup
Začnite rozohrievaním rastlinného oleja vo veľkej panvici na stredne silnom ohni. Dbajte na to, aby sa z oleja neudilo, inak bude mať šunka spálenú chuť.
Do rozpáleného oleja na panvici pridajte steak zo šunky. Varte ho, kým nie je opečený z oboch strán, podľa mojich skúseností zvyčajne asi 3 - 4 minúty z každej strany.
Kým sa šunka varí, je čas pripraviť glazúru. V samostatnej miske zmiešajte hnedý cukor, med, pomarančovú šťavu a dijonskú horčicu. Uistite sa, že sú dobre premiešané, aby sa zabezpečila lahodná zmes chutí.
Keď je šunka opečená, znížte teplotu na minimum a prelejte ju glazúrou. Nechajte glazúru vrieť a často ju po lyžiciach prelievajte cez šunku približne 5 - 7 minút. To pomôže preniknúť chuti glazúry do šunky.
Keď je šunka úplne glazovaná, stiahnite ju z ohňa a pred krájaním ju nechajte asi 3 minúty odstáť. Mäso si tak oddýchne a nasaje šťavu, čím vznikne chutný a šťavnatý steak zo šunky.