"Štedrák" cheesecake
Poznáte štedrák? U nás je typickým koláčom na VIanoce či Veľkú noc. No a keďže rada pečiem cheesecake, rozhodla som sa jeden pripraviť v kombinácii chutí tohto koláča. Orechy + mak + tvaroh :)
Ingrediencie
Orechová vrstva
- 100 g mletých vlašských orechov
- 50 g rozmixovanych ovsených vločiek
- 50 g masla
- 1 pl Med
Maková vrstva
- 180 g mletého maku
- 80 g slivkového lekváru
- 100 ml mlieka
- 1⁄2 balíčka vanilkového cukru
Tvarohová vrstva
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 2 pl Med
- 1⁄2 balíčka vanilkového cukru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske zmiešame orechy, vločky, med a rozpustené maslo. Natlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10 minút. Po vybratí teplotu znížime na 155 stupňov.
Na makovú vrstvu zmiešame všetky ingrediencie a navrstvíme na orechový základ.
V ďalšej miske vyšľaháme tvaroh, smotanu, vajíčka a sladidlo a nalejeme na makovú vrstvu.
Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne na 45 minút. Po dopečení necháme ešte pol hodinu v pootvorenej rúre. Potom koláč odložíme na noc do chladničky. Pred podávaním ozdobíme. Dobrú chuť 😊