Strapačky s kyslou kapustou a slaninkou
Ingrediencie
- 300 g údenej slaniny
- 750 g kyslej kapusty
- 200 ml kapustovej šťavy
- 600 g zemiakov
- 300 g polohrubá múka
- 1 vajíčko
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄4 čl mletého čierneho korenia
Najnovšie letáky
Postup
Údenú slaninu si nakrájame na malé kocky. Vyškvaríme si ju na panvici do zlata. Kúsok si odoberieme a odložíme bokom.
Zdroj: Youtube
Na Vypečenú slaninu pridáme premytú a na menšie kúsky prekrájanú kapustu. Pridáme korenie. Podusíme. Môžeme pridať aj kapustovú šťavu podľa chuti.
Zdroj: Youtube
Zemiaky si očistíme a rozmixujeme na kašu, pridáme múku a vajíčko. Posolíme a vypracujeme cesto na halučky. Cesto by malo byť hustejšie aby sa nám halušky nerozvarili.
Zdroj: Youtube
Halušky si cez haluškár dáme vo osolenej vriacej vody a uvaríme ich. Keď sú hotové vyberieme si ich pomocou cedníka.
Zdroj: Youtube
Halušky spolu s kapustou zmiešame vo veľkej mise. Premiešame ich poriadne aby boli obalené v kapuste. Môžeme podávať a na vrch každej porcie môžeme ešte pridať vypečenú slaninu.
Zdroj: Youtube