REKLAMA
Struková polievka na kyslo
Slovenská klasika kyslá struková polievka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g sterilizované fazuľové lusky
- 5 zemiakov
- 1 bobkový list
- 5 guličiek mleté čierne korenie
- soľ
- 2 pl hladká múka
- 1 dcl mlieka
- cukor
- ocot
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Fazuľky dáme spolu s očistenými zemiakmi variť do osolenej vody.
2. Krok
Pridáme korenie a bobkový list. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
3. Krok
Polievku zahustíme zátrepkou z mlieka a múky. Prevaríme minimálne 10 minút. Dochutíme cukrom a octom aby mala polievka sladkokyslú chuť.
4. Krok
Uvarenú polievku môžeme podávať s vareným vajíčkom.