Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Studený karfiolový šalát
Tento studený karfiolový šalát sa perfektne hodí ako príloha k mäsovým jedlám.
Ingrediencie
- 1 ks karfiol
- 1 ks červená paprika
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 pl olivového oleja
- 2 pl jablčného octu
- 1 pl Med
- 1 pl horčice
- soľ
- čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Karfiol očistite a nakrájajte na menšie ružičky. Následne ho vložte do osolenej vriacej vody a varte asi 5 minút, aby zostal stále chrumkavý.
Papriku a cibuľu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cesnak očistite a pretlačte.
Vo veľkej miske zmiešajte nakrájanú zeleninú, najprv karfiol, potom papriku a cibuľu.
V menšej mise si pripravte zálievku zo zvyšných surovín - olivového oleja, jablčného octu, soli, korenia, medu a horčice. Dobre všetko premiešajte.
Zálievkou prelejte zeleninu v tej veľkej mise a dôkladne premiešajte, aby sa zálievka dostala na všetku zeleninu.
Hotový šalát nechajte aspoň hodinu odstáť v chladničke, aby sa chute premiešali. Šalát podávajte chladený.