REKLAMA

Zdroj: Pixabay: Food-photography-by-Carys

Super vlhký celý pomarančový koláč

Konečným výsledkom tohto receptu je neuveriteľne vlhký, žiarivý pomarančový koláč, ktorý je plný prirodzenej citrusovej chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9
  • 2 Stredne veľké sladké pomaranče (s kôrou) Pridané do
  • 3 Veľké vajcia Pridané do
  • 114 poháre kryštálového cukru Pridané do
  • 0.6 pohár Olivového oleja Pridané do
  • 1 čajová lyžička Vanilkového extraktu Pridané do
  • 112 lyžičky Prášku do pečiva Pridané do
  • 12 čajová lyžička Čajové Sódy bikarbóny Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 poháre múka Pridané do
  • Práškový cukor na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Najprv si predhrejte rúru na 175 °C (350 °F). Zistila som, že táto teplota zabezpečí zlatohnedý povrch koláča. Formu na pečenie vymastite a vysypte múkou, ktorú si odložíte na neskôr.

2. Krok

Vezmite si sladké pomaranče a uistite sa, že sú dôkladne umyté. Nakrájajte ich na kúsky a odstráňte všetky semienka. Nezabudnite, že používame celý pomaranč, takže ho neolúpeme. Rada používam pomaranče vhodné do kuchynského robota, pretože to uľahčuje proces mixovania.

3. Krok

Kúsky pomaranča vložte do kuchynského robota alebo mixéra a mixujte, kým nebudete mať hotové pyré. Malo by mať mierne drobivú konzistenciu, aby ste získali extra štruktúru koláča.

4. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte vajcia, cukor, olivový olej a vanilkový extrakt. Ak máte vajcia izbovej teploty, dosiahnete ten najnadýchanejší výsledok koláča.

5. Krok

Vmiešajte pomarančové pyré, aby bola zmes homogénna.

6. Krok

Keď sú mokré prísady pripravené, je čas pridať suché prísady - múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Zmiešajte ich v inej miske.

7. Krok

Postupne pridávajte suché prísady do mokrej zmesi a dbajte na to, aby sa všetko dokonale spojilo. Dôležité je, aby ste to nepreháňali, pretože by sa vám mohlo stať, že koláč bude hustejší.

8. Krok

Cesto nalejte do pripravenej formy a vložte do predhriatej rúry na približne 50-60 minút. Vašu kuchyňu naplní vôňa pomarančov!

9. Krok

Vždy sa odporúča vykonať test špáradlom. Ak vyjde čistý, koláč je hotový! Pred prenesením na mriežku nechajte koláč asi 10 minút vychladnúť vo forme.

10. Krok

Po úplnom vychladnutí posypte vrch práškovým cukrom. Torte to dodá pekný nádych a trochu sladkosti navyše.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov