Zdroj: Pixabay : Fabiano Pimentel
Sušienky s vysokým podielom bielkovín
Tento recept na sušienky s vysokým obsahom bielkovín je ako stvorený pre všetkých fitness nadšencov alebo jednoducho pre ľudí, ktorí chcú naplniť svoju potrebu bielkovín chutným spôsobom! Už viackrát som ich pripravila ako pochúťku po tréningu a sú absolútnym hitom. Nie sú príliš sladké a proteínový prášok im dodáva extra textúru, ktorá dokonale ladí s ovsenými vločkami a orechmi. S trochou mlieka sú jednoducho neodolateľné.
Ingrediencie
- 120 g Ovos
- 100 g Proteínový prášok (vanilkový alebo čokoládový)
- 2 zrelé banány
- 50 g orechy
- 30 ml mlieko
- 2 vajcia
- 1 Štipka soľ
- 1 ČL kypriaci prášok
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ak chcete upiecť proteínové sušienky, najprv predhrejte rúru na 175 °C. Odporúčam použiť funkciu ventilátora, aby sa zabezpečilo rovnomerné rozloženie tepla.
Banány roztlačte vo veľkej miske. Zistila som, že najlepšie to funguje, keď sú banány veľmi zrelé, pretože sa potom ľahšie roztlačia a majú viac prirodzenej sladkosti.
Do misky pridajte proteínový prášok, ovsené vločky, vajcia, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne pomerne homogénna zmes.
Orechy nasekáme a pridáme do cesta. Môžete použiť akýkoľvek druh orechov, ktorý máte radi - ja osobne milujem kombináciu mandlí a vlašských orechov.
Mlieko pridávajte pomaly, kým cesto nezíska dobrú konzistenciu - nemalo by byť príliš riedke, ale malo by sa dať ľahko formovať.
Pomocou lyžice alebo rúk vytvarujte asi 12 sušienok na plech vyložený papierom na pečenie. Sušienky by nemali byť príliš tenké, inak by mohli byť príliš suché.
Proteínové sušienky pečte asi 15 minút, mali by byť zlatohnedé. Pred preložením na mriežku ich nechajte asi 5 minút vychladnúť na plechu.