Sviečková omáčka
Na túto omáčku existuje veľa receptov,ja ju tiež varím viacerými spôsobmi,,dnes to bolo zjednodušene. 🙂
Ingrediencie
- 1 Cibuľa
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1⁄2 zeler
- 1 kg hovädzie mäso
- 200 ml mlieko
- 500 ml smotana na varenie
- 3 pl hladká múka
- voda
- soľ
- nové korenie
- bobkový list
- mleté korenie
- olej
- brusnice
- 2 polievková lyžica kryštálový cukor
- 1 ks citrón
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Mäso nakrájame na plátky, posolíme,pokoreníme a naklepeme stačí z jednej strany.Narežeme z každej strany aby nám zostali rovné plátky a na oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené dáme pomali dusiť podlievame podľa potreby vodou, pridáme bobkový list a nové korenie. Očistíme si zeler,mrkvu,petržlen nakrájané nadrobno podusíme a na osmahnutej cibuli zalejeme vodou a necháme variť. Ak nám zmäkne zelenina necháme chvíľku vychladnúť a potom rozmixujeme.
K zmäknutému mäsku pridáme zeleninovú kašu.
Z cukru si urobíme karamel a tiež pridáme k mäsu.
V mlieku a smotane rozmiešame múku a vlejeme k mäsu a zelenine.Varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Na koniec pridáme šťavu z citróna . Dochutíme..
Brusnice [sušené]v kvapke vody rozvarime aby sme mohli ozdobiť omáčku a tiež nám trošku ochutia našu omáčku.