REKLAMA
Sviečková omáčka

Sviečková omáčka

Na túto omáčku existuje veľa receptov,ja ju tiež varím viacerými spôsobmi,,dnes to bolo zjednodušene. 🙂

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 mrkva Pridané do
  • 1 petržlen Pridané do
  • 12 zeler Pridané do
  • 1 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 500 ml smotana na varenie Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • voda Pridané do
  • soľ Pridané do
  • nové korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • mleté korenie Pridané do
  • olej Pridané do
  • brusnice Pridané do
  • 2 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Mäso nakrájame na plátky, posolíme,pokoreníme a naklepeme stačí z jednej strany.Narežeme z každej strany aby nám zostali rovné plátky a na oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené dáme pomali dusiť podlievame podľa potreby vodou, pridáme bobkový list a nové korenie. Očistíme si zeler,mrkvu,petržlen nakrájané nadrobno podusíme a na osmahnutej cibuli zalejeme vodou a necháme variť. Ak nám zmäkne zelenina necháme chvíľku vychladnúť a potom rozmixujeme.

2. Krok

K zmäknutému mäsku pridáme zeleninovú kašu.

3. Krok

Z cukru si urobíme karamel a tiež pridáme k mäsu.

4. Krok

V mlieku a smotane rozmiešame múku a vlejeme k mäsu a zelenine.Varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Na koniec pridáme šťavu z citróna . Dochutíme..

5. Krok

Brusnice [sušené]v kvapke vody rozvarime aby sme mohli ozdobiť omáčku a tiež nám trošku ochutia našu omáčku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov