Sýta kapustovo - šošovicová polievka
Jednoduchá a velmi chutná polievka z kyslej kapusty. Stačí k nej len kúsok chleba, alebo iné pečivo podľa chuti🙂
Ingrediencie
- 500 g kyslá kapusta
- 250 g šošovica
- 180 ml smotana na varenie
- 3 pl múka
- 1 pl mletá červená paprika
- podla potreby olej
- 31⁄2 l voda
- Údená klobása alebo mäso
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji si popražíme na drobno pokrájanú cibulu. Pridáme kapustu, šošovicu a zalejeme vodou. Dáme soľ a necháme variť celkom do mäkka.
Keď je už všetko mäkké, urobíme si zápražku z múky, oleja a červenej papriky. Zápražku následne pridáme do polievky, dáme aj pokrájanú klobásu a polievku privedieme do varu. Nakoniec pridáme aj smotanu na varenie a polievku ešte cca. 20 minút dovaríme.
Polievka je velmi chutná a sýta. Výborne sa k nej hodí len chlieb, alebo múčne jedlo ako lángoš, posúch, börek, či Poača. Prajem dobrú chuť.
* šošovicu pred varením namočíme do vody na 3-4 hodiny *použijeme údenú klobásu alebo iný údený mäsový výrobok * do polievky nejde čierne korenie ani rasca, lebo klobása má dosť korenín. Ale kto chce, ten si podla chuti dať môže * kto má rád pikantné, môže si dať podľa chuti aj čili vločky
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube