Talianska pizza s kuracím mäsom
Famózna kuracia pizza ako od Taliana!
Ingrediencie
Suroviny
- 500 hladká múka
- 1 čajová lyžička červenej mletej papriky
- 250 ml voda
- 1 kocka droždia
- 1 čajová lyžička soľ
Na omáčku potrebujeme
- 400 g paradajkovej omáčky
- 2 strúčiky cesnak
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička kryštálový cukor
- sušené oregano (kto nemá môže byť aj bazalka)
Na vrch: každý čo má rád
- 2 balenia mozzarelly
- 3 plátky kvalitnej šunky
- ananás v konzerve
- 6 plátkov pálivej salámy
- 100 g kuracích pŕs
Najnovšie letáky
Postup
Do pohára nalejeme 200 ml vody izbovej teploty, rozdrobíme tam droždie a zamiešame vidličkou
Do veľkej pevnej misy si nasypeme suché ingrediencie na prípravu cesta (múka+ soľ + mletá červená paprika), zamiešame
Zmes droždia s vodou vlejeme do misy a spracujeme vláčne cesto, také ktoré sa už nelepí na misu ani na ruky
Vymiesené cesto necháme v mise, posypeme jemnou vrstvou múky, prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 2 hodiny
Po 1,5 hodine kysnutia si môžeme začať pripravovať mäsko na panvičke, ak chceme kuraciu pizzu a to jednoduchým nakrájaním kuracieho mäsa na veľmi malé a tenké kúsky, ktoré si opečieme na panvici s olivovým olejom (mäsko môžeme aj jemne okoreniť, ak chceme)
Rúru si dáme vyhriať na maximálnu možnú teplotu
Na prípravu omáčky na pizzu si pripravíme stredne veľký hrniec do ktorého vylejeme konzervovanú paradajkovú omáčku. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, cukor a oregano. Omáčku necháme trošku prehriať za stáleho miešania na strednom ohni
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 3 časti. Z každej časti si po jednom rozvaľkáme na papieri na pečenie základ na pizzu, na ktorý dáme približne 1 strednú naberačku paradajkovej omáčky, nakrájanú mozzarellu na mini kúsočky a obloženie
Pizzu pečieme na plechu s papierom na pečenie na maximálnom výkone rúry. Pizza je rýchlo hotová, tak ju stále kontrolujeme, aby sa nepripálila