REKLAMA
Zdroj: aloha_17 from Getty Images
Talianske zeleninové rizoto
Recept na chutné talianske zeleninové rizoto, ktoré si pripravíte na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g ryža Arborio
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks paradajka
- 1 ks červená paprika
- 100 g mrkva
- 100 g cuketa
- 1 l zeleninový vývar
- 2 pl olivový olej
- 50 g parmezán
- 1 čajová lyžička soľ a korenie
- 1 ks bobkový list
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Na panvici rozpáľte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražte do tmava.
2. Krok
Pridajte ryžu a opražte ju spolu so zeleninou 2-3 minúty.
3. Krok
Nakrájajte paradajky, papriku, mrkvu a cuketu na kúsky a pridajte do panvice. Pridajte bobkový list. Všetko premiešajte.
4. Krok
Postupne pridávajte zeleninový vývar a duste na miernom ohni. Po každom pridaní vývaru počkajte, kým ho ryža vsiakne.
5. Krok
Keď ryža vsiakla všetok vývar, ochuťte rizoto soľou a korením. Premiešajte a zľahka postrúhajte parmezán.
6. Krok
Rizoto podávajte teplé. Posypte ho zvyškom parmezánu a petržlenovou vňaťou pred podávaním.