REKLAMA
Zdroj: lagomyna from Getty Images
Taliansky jablkový koláč
Perfektný recept na originál taliansky jablkový koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 125 g masla
- 200 g cukru
- 3 ks vajce
- 250 g hladká múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 1 ks citrón
- 3 ks jablká
- práškový cukor
- škorica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov. My osobne máme doma rúru, ktorá sa rýchlo ohrieva, takže vždy ju predhrievam až po zmiešaní cesta.
2. Krok
Maslo, ktoré sme si pred tým dôkladne rozpustili, zmiešame s cukrom. Potom pridáme vajíčka a všetko dôkladne vyšľaháme.
3. Krok
Do tejto zmesi vsypeme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Citrón ošúpeme a nastrúhame do zmesi. Všetko opäť poriadne premiešame.
4. Krok
Jablká olúpeme, nastrúhame a pridáme do cesta. Môj tip: Ak chcete, aby boli jablká v koláči jemnejšie, môžete ich najprv podusiť na masle.
5. Krok
Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme ho približne 1 hodinu.
6. Krok
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.