:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e8w5gP7Uq8IPRN_eFnmj/a0155f6a77590fe37a422657595270ab.jpeg)
Tartaletky s vanilkovým krémom
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g špaldová hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 120 g butter v7
- 1 vajce
Krém na tartaletky
- 450 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 2 pl sugar v1
- domáce ríbezle
- mandľové plátky
- lístky čerstvej mäty
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske spracujeme múku, maslo a cukor na mrveničku. Pridáme vajce a miešame, kým nedostaneme hladké cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na pol hodiny. Po 30 minútach cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 10 časti. Všetky postupne vyvaľkáme.
Formičky na tartaletky som si nastriekala kokosovým olejom v spreji od GymBeam. Formičky si vyložíme cestom (cesto môžeme jemne popichať vidličkou, aby sa nám pri pečení nenafúklo), prikryjeme alobalom a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 160°C. Potom dáme alobal dole a pečieme ešte 2 - 3 minúty. Koláčiky vyberieme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Kým nám cesto chladne, pripravíme si krém. Do hrnca si dáme variť 300 ml mlieka s 2 lyžicami cukru (občas premiešame, aby sa nám cukor dobre rozpustil).
V nádobe si vidličkou rozmiešame 150 ml mlieka s pudingovým práškom a keď nám začne z mlieka v hrnci stúpať para, prilejeme k nemu rozmiešaný pudingový prášok. Miešame a čakáme, kým nám puding nezhustne a nezačnú sa na ňom tvoriť veľké bubliny. Hrniec stiahneme zo sporáka a miešame, kým nám puding nevychladne. Potom si už len ja vrch dáme to čo ľúbime 🥰😍
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e8w5gP7Uq8IPRN_eFnmj/bb990aebf90b94337314c510d077767e.jpeg)