Tatarák z lososa,manga a avokáda
Vynikajúca chuť tohto tataráčiku je nezabudnuteľná.
Ingrediencie
na zázvorovú zálievku
- 3 pl olivového oleje
- Kúsok zázvoru
- 1 pl chilli omáčky
- 3 pl Med
- 3 pl rýžového octa
- 3 pl světlej sójovej omáčky
- soľ a ml čierne korenie
na mangovú vrstvu
- 1 ks zrelé sladké mango
- 1⁄2 malej šalotky
- 1 pl zálievky
na avokádovu vrstvu
- 1 ks zrelé avokádo
- šťava z polky limetky a pomaranča
- jarné cibuľky
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Postup:
Zázvor nakrájame a spolu s ostatnými surovinami na zálievku dáme do nádoby mixéru a mixujeme cca 2 minuty. Môžeme použiť menšie množstvo ktoré je uvedené pri každej surovine a po zmixovaní ochutnáme.
Výsledkom bude hladká zálievka, ktorú ochutnáme a doladíme podľa chuti. Mala by byť ľahko sladkokyslá, pikantná po zázvore a chilli omáčke a dosť slaná, aby zvládla ochutit lososa.
Mango zbavíme kôstky a olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Přidáme k nemu drobno nasekanú cibuľku a trochu zálievky. Ochutnáme a prípadne pridáme zálievku.
Avokádo tiež zbavíme kôstky, šupky a nakrájame na kocky. Pridáme k nemu šťavu z polky limetky a pomaranča.
Ľahko osolíme a okoreníme. Doladíme podla chuti.
Filet z lososa tiež nakrájame na drobné kocky, přidáme trochu červené chilli papričky a zálievku. Tu pridávame postupne podľa chuti, prípadne celú zmes ľahko dosolíme.
Formičku dáme na tanier a všetky vrstvy do nej opatrne lyžicou zrovnáme – najskôr mangovú, potom avokádovú a nakonec lososovú.
Šťavu, ktorá sa objaví ololo formičky, opatrně utreme papierovou utierkou a formu pomaly vytiahneme.
Podávame ozdobené podľa vlastnej fantázie a s bagetkou.
Dobrú chuť 😊