Tekvica plnená mletým mäsom a syrom
Pripravte si tekvicu plnenú zmesou mletého mäsa, fazule, paradajok a syra. Zdravý a fit recept, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie
- 3 ks maslová tekvica
- 200 g mleté morčacie mäso
- 1 biela cibuľa
- 1 nakrájaná červená paprika
- 1 cesnak pretlačený
- 1 čl chili prášok
- 1 čl mletej rasce
- 1 pohár cherry paradajky
- 1 pohár čierne fazule
- švajčiarsky syr
Najnovšie letáky
Postup
Tekvice prekrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Plech vystriekame olejom a uložíme naň tekvice vnútrom dolu. Pečieme pri teplote 190°C 45 minút.
V hrnci orestujeme mleté mäso, kým sa nezatiahne. (3-5 minút) Pridáme nakrájanú cibuľu a červenú nakrájanú papriku. Restujeme ďalších 5 minút.
Pridáme pretlačený cesnak, chili prášok a kmín. Premiešame a následne pridáme cherry paradajky, nakrájané na polovice a fazuľu. Podľa chuti osolíme a pre ešte ostrejšiu chuť pridáme pálivú omáčku. Dusíme pod pokrievkou ďalších 10-12 minút.
Upečené tekvice naplníme pripravenou zmesou a vrch posypeme syrom. Pečieme na 165°C 8-10 minút. Hotové tekvice posypeme čerstvými bylinkami.