Zdroj: Pixabay: JillWellington
Tekvicové Latte
Latté s príchuťou tekvicového korenia.
Ingrediencie
- ½ čajovej lyžičky korenia Pumpkin Spice
- 2 polievková lyžica Tekvicové pyré (konzervované alebo domáce)
- 1 polievková lyžica cukor
- 250 ml Horúce mlieko (alebo rastlinné mlieko)
- 2 šálky espresso
- škorica na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu receptu na tekvicové Latte zahrejte tekvicové pyré spolu s tekvicovým korením v malom hrnci na miernom ohni. Tento krok je dôležitý pre rozvinutie chuti.
Asi po minúte pridajte cukor a dobre premiešajte. Zmes nechajte niekoľko minút povariť, kým trochu nezhustne. Zo skúseností môžem povedať, že tento krok je naozaj dôležitý, pretože karamelizácia cukru umožňuje dosiahnuť väčšiu hĺbku chuti.
Teraz prilejte horúce mlieko a všetko dobre premiešajte metličkou. Na tomto mieste vám dám malú radu: ak sa vám konzistencia zdá príliš hustá, môžete pridať ešte trochu mlieka.
Odstavte hrniec z variča a pridajte čerstvo uvarené espresso. Teraz ste dokončili základ vášho Pumpkin Spice Latte.
Latte ochutnajte a v prípade potreby pridajte viac cukru alebo korenia. Ak máte radi extra krémovú chuť, navrch dajte poriadnu vrstvu šľahačky a posypte ju škoricou.
Latte s tekvicovým korením podávajte ihneď. Vychutnajte si teplo a úžasnú jesennú chuť pri každom dúšku.