Tekvicové muffiny
Tieto jednoduché muffiny sú ľahké, jemné, plné chuti a ostané čerstvé aj niekoľko dní. Pripravené ich máte za 10 minút a skvele sa hodia aj ako zdravá desiata pre deti do školy.
Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 500 g tekvica jedna menšia
- 2 ks vajcia
- 100 ml olej
- 200 g hnedý cukor
- 200 g hladká múka
- 1 čl prášok do pečiva
- Štipka soli
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 čl mletá škorica
- 1⁄4 čl muškátový orech
- 12 ks papierové košíčky
Najnovšie letáky
Postup
Tekvicu rozrežeme na polovicu, vyberieme lyžicou jadierka a pečieme v rozohriatej rúre na 200 C šupkou nahor približne 45 min.
Upečenú tekvicu necháme vychladnúť a potom vydlabeme lyžičkou a rozmixujeme v mixéri spolu s vajíčkami. Zmes prelejeme do misky, pridáme cukor, olej a všetko dobre premiešame.
V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom, jedlou sódou, soľou, muškátovým orechom a škoricou. Múčnu zmes opatrne vmiešame do tekvicovej hmoty a všetko spolu znova dobre premiešame.
Cesto rozdelíme do 12 košíčkov pripravených na muffinovom plechu. Košíčky naplníme do 2/3 a dáme piecť do rozohriatej rúry na 170C asi na 15 minút.