REKLAMA
Tekvicové rizoto
Lahodné rizoto s tekvicou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 70 g maslovej tekvice
- 40 g mrkvy
- 1 Jarná cibulka
- 1⁄2 štrúčika cesnaku
- 1 Lyžice červenej šošovice
- 3 Lyžice uvarenej ryže
- maslo ghee maslo
- podľa potreby mlieko
- muškátový orech
- mletá rasca
- parmezán tvrdý syr
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Ryžu si uvaríme zvlášť.
2. Krok
Na masle si orestujeme cibuľku, pridáme nastrúhanú tekvicu, mrkvu, šošovicu a pretlačený cesnak.
3. Krok
Zmes dôkladne premiešame, okorenime a podlejeme vodou.
4. Krok
Dusime do mäkka, podľa potreby podlievame vodou.
5. Krok
Ak je zmes mäkká, vymixujeme ju a pridáme mlieko a uvarenú ryžu.
6. Krok
Všetko spolu zamiešame, podľa chuti dokoreníme.
7. Krok
Posypeme parmezánom a podávame.
8. Krok
Dobrú chuť!