REKLAMA
Tekvicové rizoto
Chutné krémové rizoto z tekvice.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 hrnček ryža Arborio
- 1 ks Cibuľa
- 1⁄2 ks tekvica hokkaido
- 100 ml víno biele
- 1 l Vývar
- 2 pl maslo
- soľ olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na pyré a časť necháme vcelku.
2. Krok
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
3. Krok
Pridáme tekvicové pyré a podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
4. Krok
Pridáme nakrájané kúsky upečenej tekvice a odstavíme. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo a nastrúhaný parmezán. Zamiešame a ihneď podávame.