REKLAMA

Tekvicové rizoto

Chutné krémové rizoto z tekvice.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 hrnček ryža Arborio Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 12 ks tekvica hokkaido Pridané do
  • 100 ml víno biele Pridané do
  • 1 l Vývar Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • soľ olej Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na pyré a časť necháme vcelku.

2. Krok

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.

3. Krok

Pridáme tekvicové pyré a podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.

4. Krok

Pridáme nakrájané kúsky upečenej tekvice a odstavíme. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo a nastrúhaný parmezán. Zamiešame a ihneď podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4642 receptov

Mäsité jedlá

2189 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Večera

4349 receptov

Cestoviny

524 receptov

Lacné jedlá

1461 receptov