REKLAMA
Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok

Prívarok je jedlo môjho detstva. Moja mama často varila rôzne prívarky a jeden z našich najobľúbenejších ból práve tento :-)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 112 kg Tekvica biela čerstvá Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 3 dl mlieko Pridané do
  • 3 dl voda Pridané do
  • 1 dl smotana na varenie Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 2 bobkový list Pridané do
  • 8 zrniek celé čierne korenie Pridané do
  • 1 kl mletá rasca Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • šťava z citróna Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pripravíme si všetko potrebné na náš prívarok. Ak nemáte čerstvý kôpor, tak môžte dať aj mrazený, ja tu mám celkom čerstvý voňavý kôpor zo záhradky. Čo sa týka dochutenia prívarku, ja používam citrón, ten mi tu chutí ovela viac než ocot, ale kto chce, ten si pravdaže dochutí octom. Čo sa týka mlieka, ja nahrádzam do všetkých prívarkov časť mlieka vodou. A to preto, lebo mlieko by sa vám len penilo a penilo kým sa vám to uvarí do mäkka a ani to potom nevyzerá najvábivejšie. A keď dáte mlieko, musíte aj častejšie miešať, keďže mlieko sa lahko pripeká. Takže má to dosť výhod,ale verte, že na chuti to v žiadnom prípade neuberie!

2. Krok

Tekvicu si len umyjeme, ak treba vyberieme jadierka a postrúhame nahrubo. Čistiť ju vôbec netreba, teraz je ešte mladučká s jemnou šupkou Cibulu si pokrájame nadrobno.

3. Krok

Na oleji si zosklovatíme cibulu, pridáme k nej tekvicu, trochu osolíme a chvílku necháme poškvrčať. Vlastne nech sa celá poriadne ohreje. Následne prilejeme 3dl vody, pridáme pokrájaný kôpor, bobkové listy, rascu, č.korenie a soľ. Takto necháme variť celkom do mäkka.

4. Krok

Keď je už tekvica mäkká, si v 3dl mlieku rozmiešame 2pl hladkej múky aj so smotanou na varenie. Vlejeme do prívarku a od bodu varu povaríme ešte zo 10-15 minút. Nakoniec už len dochutíme prívarok citrónovou šťavou, ale kludne aj octom :-) Ja osobne používam do prívarkov citrón, dá celkom inú chuť, pre mňa ovela lepšiu než ocot.

5. Krok

Prívarok máme hotový a môžme podávať ;-) Nám takáto hustota prívarku vyhovuje, ale to si už môže každý upraviť podla seba. Kludne môžte množstvo tekutiny podla oka ubrať. Kto chce si prívarok môže namiesto múky zahustiť škrobom, alebo celkom jednoducho 1 velký zemiak nastrúhať na jemno a nechať ho v prívarku rozvariť. Ja mám odskúšané už všetky tieto verzie, takže môžem vrelo odporúčať hociktorú, všetky sú výborné. Táto s múkou je vlastne tá klasická verzia.

Tekvicový prívarok - krok prípravy 1
6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4629 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1368 receptov

Lacné jedlá

1453 receptov

Mascarpone

333 receptov

Večera

4332 receptov