REKLAMA
Tekvicový zákusok
Zákusok z tekvice? Áno, a veľmi chutný, menej kalorický, bez výčitiek ku kávičke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Korpus
- 150 g pyré z tekvice hokkaido
- 3 ks vajcia
- 50 g hladkej špaldovej múky
- 50 g ovsenej múky
- 30 g proteínu
- 1 prášok do pečiva
- 1 čl škorice
- 1⁄4 čl muškátového orechu
- a badiánu sušeného zázvoru
- 100 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 50 g Med
Krém
- 1 balenie vanilkový puding
- 300 ml mlieka
- 10 g kokosového cukru
- vanilkové flavdrops
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 30 g vanilkového proteínu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Bielky vyšľaháme.
2. Krok
Zmiešame žĺtky, med, olej a mlieko.
3. Krok
V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie. Pridáme k nim mokrú zmes a nakoniec primiešame sneh z bielkov.
4. Krok
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť a pozdĺžne prerežeme.
5. Krok
Uvaríme si hustý puding. Tvaroh a cream cheese vyšľaháme a pridáme proteín. Zmiešame s uvarený pudingom.
6. Krok
Krém natrieme na korpus, prikryjeme druhou časťou korpusu.
7. Krok
Na vrch potrieme tenkou vrstvou zvyšného krému, polejeme orieškovým maslom a dozdobíme. Pripravený koláč odložíme do chladničky.