Zdroj: PiraPora from Getty Images
Teľacie filé v omáčke podľa babičkinho receptu
Ingrediencie
- 4 Teľacie filé
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 1 kus mrkva
- 100 g Drvených paradajok
- 1 pohár červeného vína
- olivový olej
- soľ
- Korenie
- 1 list Vavrín
- múka
Najnovšie letáky
Postup
Teľacie filety najprv osolíme, okoreníme a obalíme v múke, pričom ich jemne pretrepeme.
Potom na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a filety opečte.
Odstráňte ich a odložte bokom. Na tej istej panvici s plným dnom šťavy pridajte ešte trochu oleja a orestujte na ňom cesnak, cibuľu a mrkvu, ktoré ste predtým nakrájali.
Keď je zelenina hotová, pridajte rozdrvené paradajky s bobkovým listom a nechajte všetko spolu niekoľko minút variť.
Potom pridajte červené víno, čo je klasický krok pri varení, aby ste panvicu odmastili a zachytili všetku skaramelizovanú šťavu z mäsa.
Po niekoľkých minútach pridajte steaky späť do panvice, aby absorbovali všetku chuť omáčky s vínom. znížte teplotu a nechajte všetko spolu variť, kým mäso nezmäkne a nezhustne.