Zdroj: Freepik
Teplý zdravý šalát Freekeh
Toto vegetariánske jedlo poskytuje dokonalú rovnováhu chuti a výživy. Určite stojí za to, aby ste mu venovali čas!
Ingrediencie
- 1 pohár Freekeh, nevarený
- 2 poháre vody
- 1 pohár Cherry paradajok, rozkrojených na polovicu
- 1 Uhorka, nakrájaná na kocky
- 1⁄2 pohár Olív Kalamata bez kôstok
- 1⁄2 pohár Rozdrvený syr feta
- 1⁄4 pohár čerstvá mäta, nadrobno nasekaná
- 1⁄4 pohár čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná
- šťava z jedného citróna
- 3 pl Olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
V stredne veľkom hrnci priveďte do varu 2 šálky vody. Zistil som, že kľúčom k dobre uvarenému freequehu je zabezpečiť, aby bol úplne ponorený vo vode.
Do vriacej vody pridajte freekeh a nechajte ho variť na miernom ohni približne 25-30 minút. Malo by dosiahnuť pevnú, ale žutú konzistenciu. Keď je hotový, sceďte ho a nechajte vychladnúť.
Kým freekeh chladne, môžeme si pripraviť zeleninu. Predtým, ako začnete krájať cherry paradajky, uhorky, olivy, čerstvú mätu a petržlenovú vňať, nezabudnite ich umyť.
Vo veľkej šalátovej mise zmiešajte vychladnutý freekeh, rozpolené cherry paradajky, uhorky nakrájané na kocky, olivy Kalamata a syr Feta. Pridajte nadrobno nasekanú mätu a petržlenovú vňať. Nezabudnite, že čím jemnejšie sú bylinky nasekané, tým rovnomernejšie sa ich chuť rozloží do celého šalátu. Všetko je to o rovnováhe!
Tesne pred podávaním šalát pokvapkajte čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dodá to šalátu sviežu a pikantnú chuť, ktorá skutočne doplní zemitú chuť freekehu. Dochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií. Vždy ochutnajte a upravte korenie, pretože je kľúčom k dokonalému šalátu Freekeh.
Nakoniec šalát premiešajte, aby sa všetko dobre premiešalo a pokrylo dresingom. Okamžite podávajte a vychutnajte si ho!