REKLAMA
Thajská krevetová polievka
Za mňa jednoznačne najlepšia netradičná thajská polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 2 pl kokosový olej
- 1 menšiu žltú cibuľu
- 1⁄2 červenej papriky
- 1 mrkvu
- 2 strúčiky cesnak
- 1 čl nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 čili papričku
- 1 čl zelenej kari pasty
- 4 hrnčeky zeleninový bujón
- 1 hrnček kokosové mlieko
- 1 pl rybacej omáčky (môže sa kľudne vynechať)
- 170 g mrazené krevety
- 170 g min
- 80 g ryžových rezancov
- 3 jarná cibuľa
- 2 pl nasekaných koriandrových listov (nemusí byť)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Začneme tým, že si vo veľkom hrnci roztopíme kokosový olej, do ktorého pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, červenú papriku a mrkvu. Všetko spolu podusíme cca 5 minút.
2. Krok
Ďalej pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhaný zázvor, na krúžky nakrájanú polovicu čili papričky bez semienok a všetky koreniny. Opečieme 30 sekúnd a podlejeme vývarom. Pridáme aj kokosové mlieko a ak máme radi, tak aj rybaciu omáčku a privedieme do varu.
3. Krok
Keď polievka začína vrieť, pridáme ryžové rezance a krevetky a varíme kým nie sú cestoviny aj krevety uvarené.
4. Krok
Nakoniec pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, premiešame a podávame do misiek.
5. Krok
Vrch ozdobíme extra jarnou cibuľkou, trochou čili a koriandrovými lístkami.