REKLAMA
Thajská kuracia polievka
Kuracia polievka nemusí vyzerať iba tak, ako ju všetci poznáme.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 menšiu mrkvu
- 1 pl kokosový olej
- 1 strúčik cesnak
- 1 cm zázvoru
- 1 pl limetkovej šťavy
- 1⁄2 hrnček cícera na pare z konzervy
- 2 veľké šampiňóny
- 1 čl Thai chili pasty
- kúsok alebo chilli papričky podľa chuti
- l teplého kuracieho vývaru
- soľ a mleté čierne korenie
- 200 ml kokosového mlieka (nemusí byť)
- kuracie mäsko z vývaru
- alebo kuracie prsia na vode
- jarnú cibuľku na dekoráciu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Začneme tým, že si ošúpeme a na menšie kocky nakrájame mrkvu, ktorú opražíme na lyžici kokosového oleja. Pridáme pretlačený cesnak, na plátky nakrájané šampiňóny a chilli papričku. Pražíme kým nebude zmes voňavá.
2. Krok
Zalejeme kuracím vývarom, pridáme prepláchnutý cícer z konzervy, limetkovú šťavu, najemno nastrúhaný zázvor a varíme na miernom ohni približne 20 minút. Necháme mierne vychladiť, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a kokosovým mliekom a polievku rozmixujeme. Následne prevaríme ešte na 2-3 minútky. Hotovú polievku servírujeme v miske s kúskami kuracieho mäska a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť.