Tiramisu trochu inak s ovocím
Tento recept vás zaveje na juh Európy, kde si vychutnáte tento skvost tradičnej talianskej kuchyne. Tiramisu je nepečený taliansky dezert, jeho príprava je rýchla a nenáročná.
Ingrediencie
- čerstvé ovocie (jahody a ríbezle zo záhradky)
- veľké balenie guľatých piškót (Opavia)
- 2 kus vanilkového pudingu (Dr. Oetker)
- 600 ml mlieka
- 3 polievková lyžica trstinového cukru
- 500 g odtučneného jemného tvarohu
- 50 g bieleho jogurtu
- 1 salko
- 1 pohár uvarenej čiernej kávy (je na vás či použijete zalievanú alebo instantnú)
- 1 rumovej arómy (Dr. Oetker)
- kakao
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si pripravíme krémy. V jednom väčšom hrnci si uvaríme puding. Na to použijeme mlieko, puding (dva sáčky), trstinový cukor. Puding na miernom ohni miešame, kým nám nezhustne. Takto pripravený puding necháme vychladnúť.
Keď nám puding vychladne premiestnime ho do nádoby do ktorej pridáme tvaroh a polovicu Salka. Tieto suroviny mixujeme ručným mixérom dokým hmota nie je hladká bez hrčiek.
Druhý krém bude pozostávať z jogurtu a Salka, ktoré taktiež vyšľaháme.
Takto pripravené krémy odložíme na bok a pripravíme si misu v ktorej tiramisu budeme servírovať.
Do misy dáme prvú vrstvu piškót, ktoré je lepšie ak si namáčate najprv v káve, do ktorej nezabudnite primiešať rumovú arómu. Na vrch poukladaných piškót vylejeme pudingový krém, opäť piškóty a jogurtový krém (ak sa vám zdá byť riedky, kľudne do neho primiešajte pár lyžíc z druhého krému, nič tým nepokazíte).
Nakoniec dozdobíme ovocím, piškótami a zasypeme kakaom. Necháme ho oddýchnuť v chladničke najlepšie aj celú noc.