Tiramisu v pohári s mascarpone
Urobte si radosť a spravte si tento vynikajúci dezert. Tiramisu v pohári ocenia naozaj všetci.
Ingrediencie
- 150 g mascarpone
- 180 ml smotany na šľahanie
- 1 pl práškového cukru
- 1 čl vanilkového extraktu
- 9 dlhých piškôt (použila som Pafino od Sedity)
- 150 ml silnej kávy (ak máte možnosť tak espresso)
- 1 pl kakao
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť
Do väčšej miske dáme mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilkový extrakt/kávový likér a vyšľaháme ručným šľahačom do hladka (začneme na slabom stupni a postupne šľaháme na vyššom)
Dlhé piškóty si nalámeme na polovice a postupne ich namáčame v káve z oboch strán - namáčame rýchlo, aby sa nestihli rozmočiť a rovno ich kladieme do pohárov. Na dno každého pohára dáme 4 kúsky (polovičky) piškótiek v káve
Na to dáme zľahka vrstvu mascarpone krému - nezatláčame ho na piškóty, ale snažíme sa, aby v pohári bolo vidno vrstvy (ako na obrázku) a na záver posypeme práškovým kakaom
Nasleduje ešte jedna vrstva, ktorú tvoria 2 kúsky piškótiek a vrstva krému. Kakao na vrch dáme až keď budeme tiramisu servírovať. Najlepšie je robiť tiramisu deň vopred, aby postálo v chladničke cez noc, ale bude vám chutiť aj po polhodinke k chladničke
Tip na záver - ak chcete tento dezert sezónne ochutiť - môžete po 1 vrstve nastrúhať trochu mandarinkovej kôry (mandarinku treba predtým nechať postáť v citrónovej vode, alebo kúpiť v bio kvalite)