Zdroj: Pixabay
Torta srdce
Valentínska torta srdce recept
Ingrediencie
Cesto
- 12 ks vajce
- 12 pl kryštálový cukor
- 12 pl polohrubá múka
- 3 čl kypriaci prášok
Plnka
- 500 ml šľahačka
- 500 g tvaroh jemný
- 1 ks Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr Oetker
- 1 ks smeta fix
- 2 pl práškový cukor
Zdobenie
- podľa chuti ovocie
- čokoládové pralinky
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si suroviny na cesto rozdelíme na dve časti. Budeme piecť dva korpusy. Z prvej polovice si oddelíme žĺtky a bielka. Vyšľaháme si žĺtka spolu s cukrom do peny. Z bielkov si pripravíme sneh, do žľltkov pridáme múku a nakoniec zamiešame sneh.
Tak isto pripravíme aj cesto na druhý korpus. Obe cestá pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút. Záleží od rúry.
Vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smeta-fixom. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Obe hmoty spojíme a premiešame. Postupne už len zašľaháme puding bez varenia.
Uložíme si prvý korpus navrstvíme krém. Priložíme druhým korpusom a opäť nastriekame krém.
Tortu dozdobíme čerstvým ovocím a čokoládovými pralinkami. Necháme vychladiť a môžeme podávať.