Zdroj: didoi from Getty Images
Torta z červenej repy
Výborná torta, ktorá je upečená z červenej repy s mascarpone krémom.
Ingrediencie
Na cesto:
- 500 g červenej repy
- 200 g cukru
- 200 ml slnečnicového oleja
- 2 ks vajcia
- 250 g hladká múka
- 11⁄2 lyžičky Prášku do pečiva
- štipka soli
Na krém:
- 100 g mascarpone
- 100 g kyslej smotany
- 50 g práškový cukor
- 1 ks vanilkového cukru
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr ošúpeme červenú repu. Postrúhame ju na hrubom strúhadle. Potom ju premiešame s cukrom a necháme trochu odležať. Následne pridávame olej a vajcia a dôkladne vymiešame.
V druhej miske zmiešame múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ.
Potom suché ingrediencie pridávame k repe a všetko dôkladne premiešame, aby sa cesto spojilo.
Naplníme ním vymastenú tortovú formu a pečieme približne hodinu v rúre predhriatej na 180 °C.
Medzitým si pripravíme plnku. Vyšľaháme mascarpone, pridáme ostatné prísady a dôkladne premiešame.
Keď je torta hotová a trochu vychladnutá, rozrežeme ju na polovicu.
Natrieme ju krémom a posypeme práškovým cukrom.
Podávame so šľahačkou a obľúbeným ovocím.