Zdroj: EzumeImages via iStockPhotos
Tradičná výdatná klobásová polievka v babičkinom štýle
Táto klobásová polievka mi pripomína nezabudnuteľné dni strávené s mojou babičkou. Jej polievky boli vždy plné chuti a z jednoduchých surovín vedela vykúzliť vynikajúce jedlá. Tento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie a som si istá, že si ho zamilujete aj vy a vaši blízki!
Ingrediencie
- 4 stredná veľkosť zemiaky
- 2 mrkiev
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g Údená klobása (alebo podľa chuti)
- 1 Tablespoon rastlinný olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 ČL majoránka
- 2 l Mäsový alebo zeleninový vývar
- Jemne nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu klobásovej polievky najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kocky. Tip odo mňa: ak zemiaky nakrájate na rovnako veľké kúsky, budú sa variť rovnomernejšie a vaša polievka bude dokonalá!
Potom ošúpte a nakrájajte mrkvu a cibuľu na kocky. Opäť tip s veľkosťou.
Vo veľkej panvici rozohrejte olej a smažte na ňom cibuľu, kým nie je priesvitná. Čím dlhšie cibuľu smažíte, tým intenzívnejšia bude jej chuť.
Teraz pretlačte cesnak a krátko ho orestujte, ale dávajte pozor, aby ste ho nenechali príliš dlho, inak cesnak zhorkne.
Potom pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Všetko dobre premiešajte a krátko orestujte.
Klobásu nakrájajte na plátky a pridajte.
Všetko zalejte vodou, pridajte kocky bujónu a priveďte do varu. Ja rád používam kocky bujónu pre lepšiu chuť, ale ak chcete, môžete použiť aj domáci vývar.
Keď polievka zovrie, znížte teplotu a varte ju asi 30 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
9 Jednoduchú klobásovú polievku ochuťte soľou, korením a majoránom a pred podávaním ju ozdobte petržlenovou vňaťou.