REKLAMA
Tradičné jablkové pité
Recept na obľúbenú jesennú klasiku
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
CESTO
- 200 g hladká múka
- 200 g hrubá múka
- 250 g maslo alebo Hera
- 150 g práškový cukor
- 1 kus vajce
- 1⁄2 bal kypriaci prášok
- štipka soľ
PLNKA
- 1.2 kg nastrúhane jablká
- 1 pl mletá škorica
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 ks žĺtok na potretie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 2 časti, vyvaľkáme najprv jeden plát a dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech vystlaný papierom na pečenie.
2. Krok
Na cesto navrstvíme očistené a postrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou, krystáľovým a vanilkovým cukrom. Na jablkovú vrstvu položíme druhý vyvaľkaný plát. Popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do zlatista. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Myslím si že tento recept nie je moc dobrý,pretože do cesta dávate iba žĺtko a tým pádom to cesto sa trhalo mi a keď som tam dala celé vajíčko tak sa to už pekne spojilo