Zdroj: mygraphx for Pixabay
Tradičné nemecké teľacie stehno
Tento jednoduchý recept na teľacie stehno je v mojej rodine veľkým hitom. Kombinácia chrumkavej kože a jemného, šťavnatého mäsa je jednoducho neodolateľná. Keď mám čas, veľmi rád ho varím pomaly pri nízkej teplote, aby som z neho dostal maximum chuti. Ale nebojte sa, teľacie stehno sa dá pripraviť aj za kratší čas a stále je veľmi chutné.
Ingrediencie
- 1 veľké Teľacie stehno
- 3 mrkiev
- 2 stredná veľkosť Cibuľa
- 3 olúpané strúčiky cesnaku
- 1 zväzok Zelení
- 2 Kus bobkové listy
- 100 ml bieleho vína
- 500 ml zeleninový bujón
- Margarín na vyprážanie
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na teľacie stehno predhrejte rúru na 180 stupňov. Medzitým teľacie stehno osolíme a okoreníme. Odporúčam stehno dobre naporciovať, aby sa korenie dobre vsiaklo.
Teľacie stehno opečte na panvici. Najradšej na to používam margarín, pretože vytvára pekný karamelizovaný efekt.
Zeleninu, mrkvu, cibuľu a cesnak nakrájajte na väčšie kúsky a poukladajte ich okolo teľacieho stehna v pekáči. Pridajte bobkové listy.
Zalejeme bielym vínom a krátko povaríme. Potom pridajte zeleninový vývar. Ten dodá stehne dodatočnú vlhkosť a podporí varenie.
Teľacie stehno aj so zeleninou nechajte dusiť v rúre približne 2 hodiny. Počas tejto doby stehno občas otočte a podlejte vývarom. Vďaka tomu zostane nádherne šťavnaté a získa peknú kôrku.
Teľacie stehno vyberte z rúry a podávajte. Odporúčam ho podávať so zeleninou uvarenou vo vývare z pečene a prílohou podľa vlastného výberu. Vychutnajte si jedlo!