Tradičné šúľance so strúhankou
Pravé jednoduché slovenské jedlo, ktoré sa nemusíte báť navariť cudzincom.
Ingrediencie
- 3 väčšie zemiaky
- 150 g múka
- 1 vajce
- 1 hrnček strúhanka
- 3 pl kryštálový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame do veľkej misy
Pridáme vajíčko, soľ a múku podľa potreby, aby sme dostali vláčne cesto
Do veľkého hrnca si postavíme vodu na veľký plameň
Vždy kúsok cesta vytvarujeme do tenkého válca a tvarujeme približne 2 cm dlhé šúľance, ktoré ešte jednotlivo trochu rozšúľame
Šúľance dáme variť do vriacej osolenej vody
Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 2 minútky tam a sú hotové
Uvarené šúľance premiestnime rovno z hrnca do misy, do ktorej sme na dno dali polovičku masla (ono sa rozpustí samo pod horúcimi šúľancami)
Na suchú panvicu dáme na malý plameň opražiť strúhanku, potom pridáme cukor a maslo - za stáleho miešania popražíme spolu (pozor, aby sa strúhanka nepripálila)
Na záver posypeme šúľance strúhankou a servírujeme
výborné robia som s maslom a makom a naozaj rýchle a chutné ,,mňam :-)