Zdroj: FB- Čo jeme doma
Tradičné vepro knedlo zelo
Tradičný český recept na vepřo-knedlo-zelo
Ingrediencie
- 600 g krkovička bravčová bez kosti
- 200 g masť bravčová domáca
- 800 g kapusta kvasená
- 2 ks Cibuľa
- 5 strúčikov cesnak
- 3 pl kryštálový cukor
- ocot biely
- 1 pl polohrubá múka
- soľ
- podľa chuti rasca celá
- 15 guľôčok korenie čierne celé
- 4 Úplný guľôčky korenie nové
- 3 guľôčky borievky
- 3 ks list bobkový
- voda z kapusty
- podľa potreby voda
Najnovšie letáky
Postup
Krkovičku si nakrájame na rezne.
Naklepeme z oboch strán na hrúbku asi 0,5 cm, narežeme po obvode a poriadne osolíme z oboch strán.
Potreme ju rozotretým cesnakom z oboch strán a necháme 4 hodiny odležať v chlade.
Cibuľu pokrájame na drobno. V hrnci roztopíme masť, pridáme cukor, necháme skaramelizovať pár minút. Pridáme cibuľu a osmahneme.
Pridáme kvasenú kapustu a restujeme 5 minút.
Pridáme soľ, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, borievky, celú rascu, podlejeme trochou vody z kapusty, podľa potreby ešte malým množstvom horúcej vody a za stáleho miešania dusíme na strednom plameni asi 20 minút.
Takmer hotovú kapustu zaprášime múkou a restujeme spolu asi 10 minút za stáleho miešania, aby sa nepripálila. Hotovú kapustu dochutíme octom.
Do rozpálenej masti dáme pripravenú krkovičku, opekáme do červeno-hneda z každej strany asi 8 minút.
Na tanier si naložíme pár kúskov knedle, pripravenú kapustu a plátok krkovičky. Ak máte radi môžete trochu poliať tukom z opečenej krkovičky. Dobrú chuť