REKLAMA

Zdroj: juefraphoto from Getty Images

Tradičný jahodový tvarohový koláč

Studený tvarohový koláč s jahodami, homogenizovaným syrom a želatínou je ideálny dezert na teplé letné dni. Jednoduchý na prípravu, úžasne krémový, s nádychom sladkokyslých jahôd, stačí ho len schladiť v chladničke a je to skutočná pochúťka.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g jahody Pridané do
  • 400 g Homogenizované syry Pridané do
  • 200 g Sušienky Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 2 lyžice vanilkový cukor Pridané do
  • 10 g želatína Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Sušienky rozdrvím na jemný piesok (môžete ich pomlieť v kuchynskom robote alebo rozdrviť ručne vo vrecku) a potom ich zmiešam s rozpusteným maslom, aby vznikol základ pre náš tvarohový koláč. Takto pripravené cesto rovnomerne rozotriem na dno tortovej formy.

2. Krok

V hrnci rozpustím želatínu v malom množstve vody (podľa návodu na obale) a potom ju odložím vychladnúť. Medzitým zmiešam syry s práškovým a vanilkovým cukrom a potom pridám želatínu. Všetko spolu vymiešame na hladkú hmotu.

3. Krok

Keď je tvarohová zmes hotová, rovnomerne ju natriem na sušienkový koláč. Na vrch položím umyté, osušené a na plátky nakrájané jahody.

4. Krok

Celé to dám do chladničky aspoň na 2 hodiny - ideálne na celú noc. Tvarohový koláč je hotový, keď tvarohová zmes stuhne.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2103 receptov

Obed

4413 receptov

Mascarpone

332 receptov

Cestoviny

500 receptov

Raňajky

1274 receptov

Večera

4086 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Dezert

3432 receptov