Zdroj: juefraphoto from Getty Images
Tradičný jahodový tvarohový koláč
Studený tvarohový koláč s jahodami, homogenizovaným syrom a želatínou je ideálny dezert na teplé letné dni. Jednoduchý na prípravu, úžasne krémový, s nádychom sladkokyslých jahôd, stačí ho len schladiť v chladničke a je to skutočná pochúťka.
Ingrediencie
- 500 g jahody
- 400 g Homogenizované syry
- 200 g Sušienky
- 100 g maslo
- 200 ml Krém
- 100 g práškový cukor
- 2 lyžice vanilkový cukor
- 10 g želatína
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozdrvím na jemný piesok (môžete ich pomlieť v kuchynskom robote alebo rozdrviť ručne vo vrecku) a potom ich zmiešam s rozpusteným maslom, aby vznikol základ pre náš tvarohový koláč. Takto pripravené cesto rovnomerne rozotriem na dno tortovej formy.
V hrnci rozpustím želatínu v malom množstve vody (podľa návodu na obale) a potom ju odložím vychladnúť. Medzitým zmiešam syry s práškovým a vanilkovým cukrom a potom pridám želatínu. Všetko spolu vymiešame na hladkú hmotu.
Keď je tvarohová zmes hotová, rovnomerne ju natriem na sušienkový koláč. Na vrch položím umyté, osušené a na plátky nakrájané jahody.
Celé to dám do chladničky aspoň na 2 hodiny - ideálne na celú noc. Tvarohový koláč je hotový, keď tvarohová zmes stuhne.