Zdroj: Pixabay: Danson67
Tradičný Zemiakový šalát
Tradičný zemiakový šalát je jednoduchý a sýtiaci šalát, ktorý sa často konzumuje počas vianočného obdobia v Maďarsku. Čerstvá, chrumkavá zelenina a mäkké, krehké zemiaky spolu tvoria skutočnú chuťovú orgiu, ktorú s láskou pripravujú vo väčšine maďarských domácností. Jeho príprava nevyžaduje veľa varenia, takže ho môže ľahko pripraviť ktokoľvek doma.
Ingrediencie
- 1 kg Zemiak
- 4 Kus vajce
- 2 Hlava Cibuľa
- 150 ml ocot
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička paprika biela
- 1 kytica pažítka
Najnovšie letáky
Postup
1. krok: Zovrieme zemiaky v šupke. Keď sú hotové, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na kocky.
2. krok: Uvaríme vajcia, potom ich ochladíme, ošúpeme a nakrájame.
3. krok: Nasekáme cibuľu a pažítku.
4. krok: Zmiešame zemiaky, vajce, cibuľu, ocot, so a korenie vo veľkej mise.
5. krok: Dobré premiešajte všetky zložky, kým nie sú dobre premiešané. Nakoniec posypte šalát nasekanou pažítkou.
6. krok: Dajte šalát do chladničky aspoň na hodinu, aby sa chute dobre premiešali. Potom podávajte a prajeme dobrú chuť!