REKLAMA

Trhané bravčové mäso s omáčkou a pečenými zemiakovými dolárikmi

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 1 kg bravčové pliecko Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • zemiaky Pridané do

Na marinádu

  • 5 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 2 pl sójová omáčka Pridané do
  • 1 pl worchestrová omáčka Pridané do
  • 1 čl horčica plnotučná Pridané do
  • 14 šálky olej Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

300 min.
1. Krok

Deň pred pečením som si pripravila mäsko, umyla som ho a osušila. Mäsko som potrela jemne horčicou. Pripravila som si marinádu zo všetkých surovín a vyliala som ju na mäsko a rukami som ju poriadne vmasírovala. Mäsko som zakryla a nechala marínovať do druhého dňa.

2. Krok

Na druhý deň pred pečením som okolo mäska dala cibuľu nakrájanú na mesiačiky, zakryla som to celé a dala piecť na 160°C na 3 hodiny. Medzitým som si nakrájala zemiaky na doláriky, osolila, dala som na ne ešte aj korenie na zemiaky a upiekla som ich na panvici v rozohriatom oleji. Keď sa mäsko upieklo, prehodila som ho do druhej misky, kde som ho potom trhala dvomi vidličkami a výpek z mäska aj s cibuľou som vyliala do nádoby a ponorným mixérom som to pekne do hladka vymixovala a vznikla z toho fajnová jemne cibuľová omáčka.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4608 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4308 receptov

Raňajky

1353 receptov

Lacné jedlá

1441 receptov

Cestoviny

519 receptov