Trhané bravčové mäso s omáčkou a pečenými zemiakovými dolárikmi
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg bravčové pliecko
- 2 ks Cibuľa
- zemiaky
Na marinádu
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 pl sójová omáčka
- 1 pl worchestrová omáčka
- 1 čl horčica plnotučná
- 1⁄4 šálky olej
- 2 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl mletá červená paprika
Najnovšie letáky
Postup
Deň pred pečením som si pripravila mäsko, umyla som ho a osušila. Mäsko som potrela jemne horčicou. Pripravila som si marinádu zo všetkých surovín a vyliala som ju na mäsko a rukami som ju poriadne vmasírovala. Mäsko som zakryla a nechala marínovať do druhého dňa.
Na druhý deň pred pečením som okolo mäska dala cibuľu nakrájanú na mesiačiky, zakryla som to celé a dala piecť na 160°C na 3 hodiny. Medzitým som si nakrájala zemiaky na doláriky, osolila, dala som na ne ešte aj korenie na zemiaky a upiekla som ich na panvici v rozohriatom oleji. Keď sa mäsko upieklo, prehodila som ho do druhej misky, kde som ho potom trhala dvomi vidličkami a výpek z mäska aj s cibuľou som vyliala do nádoby a ponorným mixérom som to pekne do hladka vymixovala a vznikla z toho fajnová jemne cibuľová omáčka.