REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EYoC0v4i2zMhBT6RTO50/fe2d273ad3718c014de6685e7f02dfbf.jpeg)
Trojuholníky s medvedím cesnakom a syrom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Suroviny
- 500 g hladká múka
- 300 ml voda
- 1 kl soľ
- 1 kl olivový olej
Cesnakovo - syrová plnka
- 120 g kvalitného masla
- 100 g strúhaný syr
- 2 polievková lyžica pesta z medvedieho cesnaku
- 1 kl soľ
- 1 kl vegeta
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Vo väčšej miske si spolu zmiešame všetky ingrediencie potrebné na cesto a vymiesime buď ručne alebo kuchynským robotom s hákovým nadstavcom jemné elastické cesto, ktoré sa odliepa od strán. Vypracované cesto zakryjeme a dáme odpočívať na teplé miesto na hodinu.
2. Krok
Keď máme cesto vykysnuté preložíme ho na pomúčenú dosku a ešte ručne spracujeme. Pripravíme si väčšiu misku, v ktorej zmiešame dokopy všetky ingrediencie potrebné na plnku. Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť rozvaľkáme a natrieme na ňu polku plnky. Kraje zahneme, zrolujeme a začneme krájať trojuholníky.
3. Krok
Trojuholníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a posypeme sezamom alebo čím chceme. Dáme piecť na 180 stupňov na cca 20 minút.