Turecký “Seekh Kebab”
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa mletého
- 1 čl oregano
- 1 čl tymián
- 2 čl Paprika sladká maďarská
- 1 strúčik cesnaku prelisovaný
- 1 Hŕstka čerstvej petržlenovej vňate najemno nasekanej
- 1 malé cibuľa najemno nakrájaná
- 1 čl plnotučnej horčice
- 1 čl soli
- 12 špajdlí
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Všetky suroviny dôkladne zmiešame. Všetko musí krásne držať pohromade.
Zo zmesi vytvoríme 12 rovnakých hromádok, ktoré postupne nabalíme na špajdle. Vzniknú cca 10 cm dlhé tenké šišky na špajdliach.
Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25 minút alebo grilujeme zo všetkých strán dozlata.
Podávame s čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, citrónom a s arabským „Pita“ chlebom, zemiakmi alebo ryžou.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Turecký “Seekh Kebab”
Všetky suroviny dôkladne zmiešame. Všetko musí krásne držať pohromade.
Zo zmesi vytvoríme 12 rovnakých hromádok, ktoré postupne nabalíme na špajdle. Vzniknú cca 10 cm dlhé tenké šišky na špajdliach.
Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25 minút alebo grilujeme zo všetkých strán dozlata.
Podávame s čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, citrónom a s arabským „Pita“ chlebom, zemiakmi alebo ryžou.
Ako sa ti tento recept podaril?