REKLAMA
Tvarohové guľky s Proteinellou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 500 g nízkotučný tvaroh hrudkovitý
- 2 Lyžice želatínový stužovač
- 2 Balíky vanilkový cukor
- 1 lyžička xylitol
- 2 lyžičky citrónová šťava
- Proteinella lieskový oriešok kakao
- čokoláda bez cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Na pečiaci papier dáme lyžičkou malé kôpky Proteinelly (mne vyšlo zo zmesi 20 guličiek, čiže približne 20 kopčekov). Dáme do mrazničky stuhnúť.
2. Krok
Tvaroh, vanilkový cukor, xylitol, želatínový stužovač a citrónovú šťavu dáme do mixéra, mixneme. Hotovú masu dáme do chladničky stuhnúť.
3. Krok
Keď nám stuhol tvaroh aj Proteinella, vlhkými rukami si zoberieme z tvarohu, spravíme placku, na ňu dáme kopček stuhnutej Proteinelly a tvarujeme guľky. Hotové guľky vrátime do chladničky, necháme chvíľu tuhnúť.
4. Krok
Čokoládu rozpustíme nad vodnou parou a namočíme hotové guľky. Vrátime späť do chladničky a počkáme, kým aj čokoláda stuhne.
5. Krok
Dobrú chuť 🙂