REKLAMA
Zdroj: pixabay
Tvarohové pagáče
Babičkine tvarohové pagáče.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 300 g múka
- 1 ks palmarin
- 250 g tvaroh jemný
- 2 pl kyslá smotana
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 kl soľ
- na potretie vajíčko
- sezam
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Suroviny na cesto si dáme do misy (múku, prášok do pečiva, soľ, tvaroh, smotanu, palmarín).
2. Krok
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme nachvíľu do chladu. Cesto vyberieme a vyvaľkáme.
3. Krok
Preložíme ho a dáme do chladničky asi na 20 minút. Celý postup s vaľkaním a prekladaním opakujeme asi 3krát.
4. Krok
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme s neho pagáčiky. Uložíme si ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Krok
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút.