REKLAMA
Zdroj: A_Lein from Getty Images
Tvarohovo-mrkvová bábovka
Tento recept vám pomôže vytvoriť úžasnú tvarohovo-mrkvovú bábovku, ktorá je sladká, vláčna a plná chuti. Ideálna na popoludňajší čaj alebo ako dezert po dobrej večeri.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g cukor
- 4 ks vajce
- 100 ml olej
- 200 g mrkva
- 250 g syr cottage cheese
- 300 g múka
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 Lyžica vanilkový cukor
Povrch
- 50 g Cukor prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte bábovkovú formu.
2. Krok
V mise zmiešajte cukor, vajcia a olej dohladka.
3. Krok
Nastrúhajte mrkvu a pridajte do zmesi.
4. Krok
Pridajte tvaroh a dobre premiešajte.
5. Krok
Pomaly pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Miešajte do vzniku hladkého cesta.
6. Krok
Vlejte cesto do formy a pecite v predhriatej rúre približne 50 minút.
7. Krok
Bábovka by mala byť zlatistá a keď do nej pichnete špajdľou, mala by zostať čistá. Nechajte ju chvíľu vychladnúť, potom ju vyklopte z formy a posypte práškovým cukrom pred podávaním.