REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Tvarohový koláč s bielkom
Tvarohový koláč so snehovým bielkom je u nás veľmi obľúbený koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 250 g hladká múka
- 100 g cukor
- 125 g maslo
- 1 ks vajce
- 1 ks prášok do pečiva
Plnka
- 500 g Tvaroh
- 100 g cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 2 ks žĺtky
Sneh
- 2 ks bielky
- 2 pl cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. Vo veľkej mise zmiešajte všetky suroviny na cesto. Zmesou vypracujte cesto a vytlačte ho na dno a strany vymastenej tortovej formy.
2. Krok
Na prípravu plnky vymiešajte tvaroh, cukor, vanilkový cukor a žĺtky do hladka. Plnku rovnomerne rozotrite na cesto.
3. Krok
Bielky vyšľahajte so 2 polievkovými lyžicami cukru do tuhého snehu. Sneh rozotrite na plnku.
4. Krok
Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 45 minút, alebo kým povrch snehu nie je pekne zlatohnedý. Nechajte koláč dostatočne vychladnúť pred servírovaním.