REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Utopence
Utopence je tradičné české a slovenské jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva ako chutná večera. Jedná sa o klobásu namočenú v octe a cibuľovom náleve.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 15 ks špekáčiky
- 500 g Cibuľa
- 1 ks cesnak
- 260 g uhorky kyslé sterilizované
- 8 ks feferónkyNálev:
- 1⁄2 l ocot
- 0.6 l voda
- 2 kl cukor
- 3 kl soľ
- 16 ks celé čierne korenie
- 2 ks bobkový list
- 8 ks nové korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
V hrnci prevaríme suroviny na nálev.
2. Krok
Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu. Cibuľu nakrájame na kolieska. Tri kolieska dáme dnu do narezanej špekačky.
3. Krok
Na dno fľaše položíme cibuľu, cesnak, feferónky, nakrájané uhorky. Na ne položíme špekačky.
4. Krok
Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše.
5. Krok
Na koniec to zalejeme nálevom a zavrieme. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní.