Zdroj: Lilechka75 from Getty Images Pro
Vajíčková omeleta plnená špenátom a syrom
Klasický recept na výživnú a chutnú vajíčkovú omeletu plnenú špenátom a syrom. Ideálny pre rýchlu večeru alebo raňajky.
Ingrediencie
Omeleta
- 4 ks vajce
- 2 Lyžice mlieko
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Korenie
Plnenie
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g Syr (čedar alebo gouda)
- 1 Lyžice olivový olej
- 2 ks strúčiky cesnaku
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozohrejte panvicu s olivovým olejom. Pridajte strúčiky cesnaku a opražte ich dozlatova.
Pridajte špenát a restujte len tak dlho, aby trochu uvädol. Odoberťe zo sporáku a nechajte bokom.
V veľkej mise premiešajte vajcia, mlieko, soľ a korenie. Vyšľahajte do hladka.
Na panvici rozpáľte trochu oleja a vlejte zmes vajec. Znížte teplotu a nechajte omeletu piecť, kým sa takmer nezhrubne. Nechajte si vrstvy vajec pekne zasklieť.
Keď je omeleta takmer hotová, pridajte na jednu polovicu opražený špenát a posypte syrom. Položte druhú polovicu omelety na plnku a nechajte dojst.
Podávajte ihneď. Dobrú chuť!