:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ieBa925bqK2Mfp_k0A3G/16633b14bab177a506b9fe95952099.jpeg)
Zdroj: Lilechka75 from Getty Images Pro
Vajíčková omeleta plnená špenátom a syrom
Klasický recept na výživnú a chutnú vajíčkovú omeletu plnenú špenátom a syrom. Ideálny pre rýchlu večeru alebo raňajky.
Ingrediencie
Omeleta
- 4 ks vajce
- 2 Lyžice mlieko
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Korenie
Plnenie
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g Syr (čedar alebo gouda)
- 1 Lyžice olivový olej
- 2 ks strúčiky cesnaku
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozohrejte panvicu s olivovým olejom. Pridajte strúčiky cesnaku a opražte ich dozlatova.
Pridajte špenát a restujte len tak dlho, aby trochu uvädol. Odoberťe zo sporáku a nechajte bokom.
V veľkej mise premiešajte vajcia, mlieko, soľ a korenie. Vyšľahajte do hladka.
Na panvici rozpáľte trochu oleja a vlejte zmes vajec. Znížte teplotu a nechajte omeletu piecť, kým sa takmer nezhrubne. Nechajte si vrstvy vajec pekne zasklieť.
Keď je omeleta takmer hotová, pridajte na jednu polovicu opražený špenát a posypte syrom. Položte druhú polovicu omelety na plnku a nechajte dojst.
Podávajte ihneď. Dobrú chuť!