REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Vaľkaná štrúdľa s makom

Tradičný slovenský recept na vynikajúcu makovú vaľkanú štrúdľu. Táto štrúdľa je krásne vláčna, pekne voňavá a maková náplň je proste perfektná. S takouto štrúdľou určite urobíte radosť každému.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto:

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 1 kus celé vajce Pridané do
  • 5 pl vlažná voda Pridané do
  • 2 pl ocot Pridané do
  • 60 g maslo Pridané do

Maková plnka:

  • 200 g mletý mak Pridané do
  • stévia Pridané do
  • 50 ml mlieko Pridané do
  • 1 kus jablko Pridané do
  • Víšne Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Všetky suroviny na cesto spracujeme dokopy a cesto odložíme do chladničky.

2. Krok

Plnka: mlieko zohrejeme a pridáme do neho stéviu.

3. Krok

Zalejeme ním mak a premiešame.

4. Krok

Pridáme nastrúhané jablko.

5. Krok

Cesto rozdelíme na 2 polovice.

6. Krok

Vyvaľkáme ho a natrieme plnkou.

7. Krok

Zrolujeme ho.

8. Krok

Dáme na plech, popicháme vidličkou a potrieme rozpusteným maslom.

9. Krok

Dáme piecť na 160°C na 15 minút. Následne zvýšime teplotu na 180°C a potrieme zasa maslom.

10. Krok

Vaľkanú štrudľu pečieme do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov