REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Vaľkaná štrúdľa s makom
Tradičný slovenský recept na vynikajúcu makovú vaľkanú štrúdľu. Táto štrúdľa je krásne vláčna, pekne voňavá a maková náplň je proste perfektná. S takouto štrúdľou určite urobíte radosť každému.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto:
- 250 g hladká múka
- štipka soli
- 1 kus celé vajce
- 5 pl vlažná voda
- 2 pl ocot
- 60 g maslo
Maková plnka:
- 200 g mletý mak
- stévia
- 50 ml mlieko
- 1 kus jablko
- Víšne
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Všetky suroviny na cesto spracujeme dokopy a cesto odložíme do chladničky.
2. Krok
Plnka: mlieko zohrejeme a pridáme do neho stéviu.
3. Krok
Zalejeme ním mak a premiešame.
4. Krok
Pridáme nastrúhané jablko.
5. Krok
Cesto rozdelíme na 2 polovice.
6. Krok
Vyvaľkáme ho a natrieme plnkou.
7. Krok
Zrolujeme ho.
8. Krok
Dáme na plech, popicháme vidličkou a potrieme rozpusteným maslom.
9. Krok
Dáme piecť na 160°C na 15 minút. Následne zvýšime teplotu na 180°C a potrieme zasa maslom.
10. Krok
Vaľkanú štrudľu pečieme do zlatista.