Zdroj: Stefan Ionita's Images from Canva
Vanilkové rožky bez orechov
Recept na výborné vanilkové rožky, v ktorých nie sú použité orechy.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 170 g mäkkho masla
- 70 g práškový cukor
- 2 Balíky vanilkového cukru
- 1 kus vajce
- štipka soli
- 50 g práškového cukru na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte plech na pečenie, vyložte ho papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 stupňov.
Múku preosiať do veľkej mise. Pridať práškový cukor, vanilkový cukor a mäkké maslo nakrájané na kocky.
Rukami zapracujte maslo do múky.
Pridajte vajce a štipku soli a premiešajte, kým zmes nezačne držať pokope. Pokiaľ je zmes príliš suchá, pridajte trochu vody.
Zmes rozdeľte na 2-3 časti a vytvarujte z nich cesto. Zabalené v potravinovej fólii nechajte odpočívať v chladničke asi 30 minút.
Na doske pokrytej múkou vyvaľkajte cesto na hrúbku približne 1 cm. Rozkrájajte ho a tvarujte rožteky.
Položte ich na pripravený plech a pečte 10 - 15 minút na 180 stupňov.
Pripravené, ešte horúce rožky, obaľte v práškovom cukre.